h

Nieuws, maart 2007

30 maart 2007

Gemeenteraad neemt uitslag referendum RGL over

dat wassum danBij de raadsvergadering van afgelopen dinsdag moest de gemeenteraad besluiten of ze de uitslag van het referendum over zou nemen. Alle partijen, behalve de VVD, hebben dat gedaan. Daarmee is nu officieel de RGL door de Leidse binnenstad afgewezen. SP-raadslid Julian van der Kraats: “Het was een goed referendum met een goede uitslag.”

Lees verder
27 maart 2007

Bewoners Hoflaan protesteren tegen onterechte huurverhoging

Veertien bewoners van de Hoflaan hebben per brief geprotesteerd tegen een extra huurverhoging. Sinds vorig jaar rekent Portaal een extra 5,56 euro voor ‘groenvoorziening’. Maar de Hoge Raad heeft in 2005 bepaald die kosten niet doorberekend mogen worden in de huurprijs. De protestbrieven zijn per brief opgestuurd aan Portaal.
Groenvoorziening als onderdeel van de huurVan 0 naar 5,56 euro
Details uit de brief waarmee Portaal de huur onterecht verhoogde, rechts zien we de kosten groenvoorziening van 0,00 naar 5,56 euro gaan.

Lees verder
26 maart 2007

Linkse invalshoek bij beruchte inburgering

IntegratieTijdens de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving werd de deelverordening Inburgering besproken. Alle gemeenten zijn verplicht voor 1 april dit jaar een verordening te maken waarin het beleid wordt vastgelegd van de nieuwe wet op de inburgering. Raadslid Roos van Gelderen (SP) kan gelukkig merken dat het linkse college in Leiden sociaal beleid maakt voor deze merkwaardige nieuwe wet.

Lees verder
26 maart 2007

Knoop is doorgehakt voor medische heroïneverstrekking

Het Voormalige Joodsche WeeshuisNa veel gepraat is eindelijk een knoop doorgehakt. De verstrekking van heroïne op medische basis aan een zeer beperkte groep zwaar verslaafden (max. 25 personen) gaat dit jaar nog plaatsvinden vanuit het voormalig joodse weeshuis aan de Roodenburgerstraat. Hier is al vele jaren ook de methadonverstrekking gevestigd. De SP steunt het plan.

Lees verder
26 maart 2007

Leidse belastingen – “pure diefstal”?

ka-tsjing‘Pure diefstal’ - zo kopte De Telegraaf op vrijdag 23 maart. Volgens die krant laat het linkse gemeentebestuur de lasten voor de burgers drastisch stijgen, om de linkse agenda te kunnen betalen! En inderdaad, de lasten stijgen. Toch is in het merendeel van de grote steden in Nederland de belasting hoger dan in Leiden. Hoe zit het nou werkelijk?

Lees verder
26 maart 2007

SP tegen bedelverbod, cameratoezicht en blowverbod

Algemene Plaatselijke VerordeningIn de vergadering van de raadscommissie Bestuur en Leefbaarheid heeft de SP forse kritiek geuit op het voorstel voor de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De APV kan gezien worden als de lokale wet die geldt in Leiden: het bepaalt wat wel en niet mag op straat. Een APV met veel verschillende (verbods)bepalingen kan de persoonlijke vrijheid van mensen behoorlijk inperken. De SP is tegen een bedelverbod, blowverbod en ook tegen cameratoezicht.

Lees verder

Pagina's

U bent hier